Transcrierea certificatelor/extraselor de stare civilă ale persoanelor care au redobândit sau cărora li s-a acordat cetățenia română și nu au avut niciodată domiciliul în România.

ATENȚIE! Înainte de a vă programa citiți Regulament de programare online

ANUNȚ!

Cererile de transcriere se depun la sediul Serviciului de Stare Civilă Sector 5 –București din strada Fabrica de Chibrituri nr. 9-11, în fiecare zi de marți, conform programului de lucrul cu publicul afisat pe site-ul institutiei si la sediul Primariei Sectorului 5. Inainte de a va programa cititi Regulamentul de Programare Online.

Transcrierea certificatelor/extraselor de stare civilă/extraselor multilingve ale actelor de stare civilă privind cetățenii care au redobândit sau cărora li s-a acordat cetățenia română în temeiul prevederilor art. 10 și 11 din Legea nr. 21/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și care nu au avut niciodată domiciliul în România se face în termen de 60 de zile de la depunerea cererii, după cum urmează:

a) cu aprobarea primarilor sectoarelor municipiului București și cu avizul conform al șefilor serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanelor ale sectoarelor municipiului București

b) cu aprobarea primarilor municipiilor reședință de județ și cu avizul conform al șefilor serviciilor publice comunitare județene de evidență a persoanelor.

Pentru a veni in sprijinul persoanelor care nu au reusit sa se programeze online pe site-ul primariei sectorului 5, cetățenii români care au dobândit / redobândit cetățenia română și nu dețin act de identitate / pașaport românesc pot solicita transcrierea certificatului de stare civilă și în următoarele localități:

Alba Iulia, Arad, Pitești, Bacău, Oradea, Bistrița, Botoșani, Brașov, Brăila, Primăria Sector 1, Primăria Sector 2, Primăria Sector 3, Primăria Sector 4, Primăria Sector 6, Buzău, Reșița, Călărași, Cluj-Napoca, Constanța, Sfântu Gheorghe, Târgoviște, Craiova, Galați, Giurgiu, Târgu Jiu, Miercurea Ciuc, Deva, Slobozia, Iași, Baia Mare, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Mureș, Piatra Neamț, Slatina, Ploiești, Satu Mare, Zalău, Sibiu, Suceava, Alexandria, Timișoara, Tulcea, Vaslui, Râmnicu Vâlcea, Focșani.

Detalii rezervare